Slavernij: Vooral bedreven door zwarten en moslims, afgeschaft door blanken

Slavernij heeft in alle delen van de wereld bestaan sinds het begin van de geschiedenis. Onder invloed van het Christendom werd in de vroege middeleeuwen in Europa de slavernij verboden. Als we de periode van aan het einde van de middeleeuwen nemen, ofwel vlak voor het begin van de transatlantische slavenhandel, tot aan de dag van vandaag, dan moeten we vaststellen:

Lees meer »

Omvang christenslavernij onderschat

De memoires van Europese slaven in islamitisch Noord-Afrika zijn lang afgedaan als ‘zielige verhalen’. In enkele gevallen is er zelfs opzichtig met cijfers gesjoemeld om het fenomeen te kunnen minimaliseren. Maar recente buitenlandse studies tonen aan dat de slavernij van christenen in ‘Barbarije’ geen marginaal verschijnsel was, en het lot van de slaven weinig benijdenswaardig.

Lees meer »

History Of White Slaves In America

Slavery in America, typically associated with blacks from Africa, was an enterprise that began with the shipping of more than 300,000 white Britons to the colonies. Purveyors of slaves often worked in teams of spirits, captains, and office-keepers to kidnap people from English ports for sale in the American labor market.

Lees meer »