Drag Queen leest kinderen voor: "Welke kleur heeft je ondergoed?"

Gepubliceerd op 25 november 2021 om 21:58

Een 'Drag Queen Story Hour'-evenement in een bibliotheek in Dallas, Texas, heeft afgelopen zaterdag twee drag queens te gast gehad, waarvan één het verhaal leest "Welke Kleur Heeft Je Onderbroek?" voor kleine kinderen.

Meer dan 50 ouders brachten hun kinderen naar het verhaal-uur gehouden in de Grauwyler Park Branch Library en gehost door drag queens "Cassie Nova" (aka James Gary Love) en "Jenna Skyy" (ook bekend als Joel S. Hoselton).

 "Mijn kleine neef kleedde me," vertelde Cassie, met roze en oranje haar, aan de kinderen, meldde Dallas Voice. "Dus ik draag VEEL!" Cassie zou ook "My Cat Jack" te hebben voorgelezen aan de kinderen en hen te hebben aangemoedigd te gapen, uit te rekken en te krabben, net als katten.  Een video van het evenement kan worden bekeken op de website van pro-family organisatie Mass Resistance, die protesteerde tegen het verhaal uur.


Volgens het nieuwsbericht, Jo Guidice, directeur van het bibliotheeksysteem van Dallas, zei dat haar kantoor meer dan 700 oproepen, 250 e-mails en een ontelbaar aantal klachten op sociale media over het evenement ontving. Guidice zei echter dat ouders die het evenement afkeurden hun kinderen konden meenemen naar een van de 17 andere leesprogramma's binnen het bibliotheeksysteem die tegelijkertijd plaatsvonden.
  
Volgens Mass Resistance hebben bibliotheekmedewerkers een activiteitentafel opgezet met drag queen kleurplaten, zodat de kinderen de 'Queens' kunnen inkleuren. Toen een activist van de Mass Resistance een bibliothecaris vroeg wie de boeken voor de kinderen had geselecteerd, antwoordde de bibliothecaris naar verluidt dat het "Drag Queen Story Hour"-evenement gewoon een vorm van 'entertainment' is. Ze voegde eraan toe dat de bibliotheek achtergrondcontroles had uitgevoerd.

Maar in maart had Houston Mass Resistance drag queen Alberto Garza exposed, die de naam Tatiana Mala-Nina gebruikte en had voorgelezen in de openbare bibliotheek van Freed-Montrose in Houston.
Garza was in 2008 veroordeeld voor het seksueel misbruik van een achtjarige jongen. De bibliotheek had geen achtergrondcontrole op Garza of een van de andere drag-queens uitgevoerd die in haar programma's verschenen.

Een drag queen maakte het afgelopen najaar de krantenkoppen toen hij toegaf dat drag queens niet alleen over 'entertainment' gaan. Dylan Pontiff, een homoseksuele man die de naam Santana Pilar Andrews gebruikte toen hij gekleed was in drag, hielp met het organiseren van een verhaaluur voor de kleuters in Louisiana. Hij zei dat het doel van het evenement 'het groomen van de volgende generatie' is.

Liberty Counsel, een non-profit proces-, onderwijs- en beleidsorganisatie, merkte vrijdag op, dat de recente nationale conferentie van de American Library Association (ALA) bibliothecarissen uit alle Amerikaanse Staten, voorzag van strategieën en propagandamateriaal voor het regelen van Drag Queen Story Hours in openbare bibliotheken zonder de kennis van ouders.

Workshops op de conferentie, die in juni werd gehouden en waaraan meer dan 21.000 mensen deelnamen, omvatten titels zoals:

A Child’s Room to Choose: Encouraging Gender Identity and Expression in School and Public Libraries; LGBTQ+ Creators and Characters in Kids, Tween, and Teen Comics; Reading the Rainbow: Teaching Kids about Pride and LGBTQ+ History; Are You Going to Tell My Parents?: The Minor’s Right to Privacy in the Library; and Telling Stories, Expanding Boundaries: Drag Queen Story Times in Libraries.
Liberty Counsel meldde nog een break-out sessie over het promoten van LHBT-kinderliteratuur, met de nadruk op titels als My Brother's Husband, Lumberjanes en Pregnant Butch.

"Door belastingbetalers gefinancierde openbare bibliotheken hebben geen zaken die seksuele perversie, genderverwarring en pornografie promoten aan kinderen," zei Mat Staver, voorzitter van Liberty Counsel. "Ouders willen niet dat hun kinderen worden blootgesteld aan dit soort bagger. De American Library Association is nu actief bezig met het groomen van onschuldige kinderen voor seksueel misbruik en het veroorzaken van onomkeerbare schade"

BRON


 »