Ik hou niet van blanke mannen, ik wil dat ze een verloren soort zijn

Gepubliceerd op 12 augustus 2023 om 11:05

De controversiële columnist Yasmin Alibhai-Brown wordt beschuldigd van het maken van een reeks racistische opmerkingen tegen blanke mensen, zelfs zo ver te zeggen dat ze wil dat ze een "verloren soort" zijn. Volgens Rod Liddle, toen ze in een tv-interview werd gevraagd wat ze van blanke mensen vond, antwoordde ze: "Ik mag ze niet. Ik wil dat ze over honderd jaar een verloren soort zijn.”

Liddle schreef dit weekend voor de zon: "Kun je je voorstellen wat er zou gebeuren als jij of ik dat zou zeggen over zwarte mannen of vrouwen? De politie zou erbij betrokken raken, pronto.'

Hij was aan het schrijven nadat hij vorige week had deelgenomen aan een verhit debat tegen Alibhai-Brown op Channel 4 News, waarin de columnist zei dat ze Liddle "verafschuwde".

Liddle schrijft dat hij haar woede, en die van presentatrice Cathy Newman, aantrok vanwege het onderwerp van zijn nieuwe boek Selfish, Whining Monkeys.

“… in het boek suggereer ik dat de massale toestroom van immigranten die we de afgelopen tien jaar hebben gezien, het leven van de laagstbetaalden in de samenleving heeft verslechterd. En liever beter voor de well-orf [sic].”

“Oh, en ook dat ik niet boos ben op elk aspect van de islam, weet je? Niet enorm overtuigd door de algemene islamitische kijk op vrouwen en homoseksuelen en joden en ga zo maar door. Dus dan ben ik een dweper."

Het debat leidde tot verdere controverse nadat het conservatieve parlementslid Michael Fabricant, die op tv had gekeken, had getweet dat hij Alibhai-Brown "in de keel zou willen slaan" als hij tegen haar zou debatteren.

Het parlementslid bood zijn excuses aan na een storm van woede op Twitter te hebben veroorzaakt.

Liddle noemt ook een ander voorbeeld van Alihai-Browns haat tegen de blanke arbeidersklasse. In een krantenartikel in 2009 gebruikte Alibhai-Brown de woorden "dom", "wreed" en "uitschot" om blanke arbeiders te beschrijven.

Zoals Liddle opmerkt: "Het waren blanke mensen uit de arbeidersklasse die vochten tegen fascisme en racisme in de Tweede Wereldoorlog, en blanke mensen uit de arbeidersklasse die op straat streden tegen fascisme en racisme."

Ze heeft eerder opgeroepen om de media te "controleren" om de opkomst van UKIP te voorkomen, en in een televisiegesprek over banen in 2008 zei ze: "Niet solliciteren. Het zou geweldig zijn als je weggaat. Blanke mannen uit de middenklasse. We zouden gewoon binnenlopen, nietwaar?”

Uitgedaagd door de presentator van de show Richard Bacon, die vroeg: "Is dat geen racistische opmerking?" antwoordde ze: "Natuurlijk".

Rod Liddle besluit: “De waarheid is dat ze niet op de keel moet worden geslagen. In plaats daarvan zou ze moeten worden ontmaskerd als een hysterische en onverdraagzame racist en in de vergetelheid worden gebracht.”

BRON