Jongen, 9, opgehangen gevonden 'werd gepest omdat hij blank was'

Gepubliceerd op 12 augustus 2023 om 11:05

De school, die plaats biedt aan 450 leerlingen van drie tot elf jaar, kreeg vorig jaar een 'ontoereikende' beoordeling door de inspecteurs van Ofsted.

Aaron werd op 11 februari om ongeveer 18.00 uur ontdekt door Miss Dugmore, opgehangen in zijn slaapkamer in het ouderlijk huis in de wijk Erdington in Birmingham.

Hij werd naar het Birmingham Children's Hospital gebracht waar doktoren wanhopig probeerden hem te reanimeren, maar hij stierf de volgende dag aan een vermoedelijke hartstilstand.

Zijn moeder zei dat ze ervan overtuigd was dat de beschimpingen ertoe leidden dat haar zoon zelfmoord pleegde.

‘Aaron kon het goed vinden met alle kinderen op zijn laatste school, en het feit dat hij werd gepest vanwege zijn huidskleur, maakt me misselijk,’ zei ze.

Meneer Jones zei dat hij vanaf Aarons eerste dag dat hij op school kwam een ​​verandering in hem had opgemerkt.

'Hij kreeg ruzie met zijn broers en zussen, wat helemaal niet op hem leek', voegde hij eraan toe.

‘Uiteindelijk vertelde hij ons dat hij op school werd gepest door een groep Aziatische kinderen en zich tijdens de lunch voor hen moest verstoppen op de speelplaats.’

Zijn moeder beweerde dat ze meerdere keren naar de hoofdleraar van de school ging, maar kreeg te horen: 'Je hoefde niet naar deze school te komen, je koos ervoor om hier te komen.'

Een buurman van de grootmoeder van de jongen vertelde eerder hoe ‘hij het doelwit was van een bende oudere pestkoppen op school’.

Ze zei: ‘Ze lachten hem uit omdat hij het nieuwe kind was, maar niemand dacht echt dat het meer was dan speelgoed voor de speeltuin.’

Een gerechtelijk onderzoek werd vorige week geopend bij de rechtbank van Birmingham Coroner's, maar werd uitgesteld tot een nader te bepalen datum.

Rechercheur-inspecteur David Wallbank, van de politie van West Midlands, bevestigde dat de politie beschuldigingen aan het onderzoeken was dat Aaron werd gepest in de aanloop naar zijn dood.

BRON